Presentatie

Residentie Anais is een zorgcentrum dat valide, mindervalide en invalide mensen verwelkomt met of zonder dementie. Ons woonzorgcentrum biedt een hotelservice , medische en paramedische omkadering  met dienst housekeeping, verpleegkundigen, bejaardenhelpsters met paramedische, medische en farmaceutisch verantwoordelijkheden.

Een cafetaria op de gelijksvloer is beschikbaar voor de bewoners en hun families. De tuin is toegankelijk voor iedereen . Activiteiten en entertainment worden georganiseerd  binnen de instelling. Ons centrum is een bruisende bron van sociaal leven. De filosofische, politieke, religieuze en culturele opvatting van elke bewoner zal worden gerespecteerd. De vrijheid van elke bewoner is primordiaal in onze visie.

Bewoners kunnen kiezen voor een verblijf in een- of tweepersoonskamer en studio met keuken. Alle kamers zijn ingericht met een eigen badkamer met douche. Er zijn speciale hoog-laagbaden voorhanden. De kamers zijn ruim en modern en voldoen aan de normen van veiligheid en comfort. Ze zijn uitgerust met telefoon-, tv-voorzieningen en een noodoproepsysteem met registratie. De bewoner kan zijn kamer naar hartelust decoreren. Nagelen is toegestaan !

Résidence Anais Personnel Engage

Personeel

Een verpleegkundig team  en gekwalificeerde bejaardenverzorgenden houden toezicht op de verzorging en het welzijn van de bewoners, dag en nacht.’s nachts is er steeds een gediplomeerde verpleegkundige aanwezig.

De fysiotherapisch discipline, ergotherapie en animatie zorgen voor het welzijn en mobiliteit van elke bewoner. De coordinerende arts orkestreert samen met de directie het geheel.

Onze RVTdienst  is heeft een professioneel samenwerkingsovereenkomst met de palliatieve zorg groep van de Edith Cavell Ziekenhuis te Ukkel. Elke bewoner heeft de vrije keuze van arts.

Résidence Anais Proximité

Nabijheid en toegankelijkheid

Rusthuis Anaïs is toegankelijk met het openbaar vervoer via de halte Rittweger en bevindt zich op een paar kilometers van de afrit 18 van de ring rond Brussel. De familie van de residenten kan genieten van de tuin en van het cafetarie om een aangenaam moment door te brengen met hun naasten.

Résidence Anais Art

From Age to Art

De kunst om oud te worden en  verblijven in een “kunstige“, orginele omgeving  is in Anais slechts een dunne lijn. Verschillend van andere WZC’s is dat residentie Anaïs is gedecoreerd met levendige, kleurrijke creaties gemaakt door de bewoners zelf. Ze leren met de therapeuten hun verborgen talenten ontdekken in het creeren van objecten die tot kunst worden verheven. Die worden geexposeerd ter plaatse en de bewoners kunnen trots hun tentoongestelde werken laten zien aan bezoekers en hun families.