Dienstverlening

Résidence Anaïs personnel

Personeel

Een verpleegkundig team  en gekwalificeerde bejaardenverzorgenden houden toezicht op de verzorging en het welzijn van de bewoners, dag en nacht.’s nachts is er steeds een gediplomeerde verpleegkundige aanwezig.

De fysiotherapisch discipline, ergotherapie en animatie zorgen voor het welzijn en mobiliteit van elke bewoner. De coordinerende arts orkestreert samen met de directie het geheel.

Onze RVTdienst  is heeft een professioneel samenwerkingsovereenkomst met de palliatieve zorg groep van de Edith Cavell Ziekenhuis te Ukkel. Elke bewoner heeft de vrije keuze van arts.

Résidence Anaïs Restauration

De maaltijden

De maaltijden worden bereid met zorg in eigen huis en geserveerd in het restaurant, gelegen op de begane grond of in de kamers ( hiervoor wordt geen supplement gevraagd).Er is een vervangingsgerecht voorzien elke dag en ‘ s avonds keuze uit een waaier van charcuterie. Specifieke bereidingswijzen wegens religieuze overtuigingen zijn eveneens geen probleem voor onze keuken.

Om 15 u is een koffie met versnapering voorzien. ’s Zondags zijn er ontbijt koeken in de ochtend en gebak in de namiddag. s’ Avonds kan men extra boterhammen in een brooddoos meekrijgen naar de kamer met thermos warme drank daar het avondmaal wordt geserveerd rond 17.30 u.

Résidence Anaïs Activités

Activiteiten

Naast onze “kunstige” therapie zorgt de  fysiotherapie en ergotherapie voor het welzijn van elke bewoner. Ook zijn er dagelijkse spelnamiddagen  (bordspellen ), outdoor entertainment, film….

De residentie bevind zich in het centrum van Ukkel ( downtown) tussen enkele bekende restaurants en in de nabijheid van kleine detailhandelaars en een supermarkt. Eigenhandig boodschappen doen is hierdoor geen probleem . U kan ook de hulp vragen van de ergotherapeut.

De bewoners kunnen genieten van de tuin en een cafetaria die beschikbaar  is om de bijzondere tijd met dierbaren door te brengen.

Résidence Anaïs Salon de coiffure

Kapsalon

Een team van professionele kappers komt twee keer per week langs of op verzoek van een bewoner. Bewoners kunnen dan genieten van een ontspannen moment in de kapsalon van de residentie.

Op andere dagen wordt de kappersruimte door de podologe gebruikt.

Résidence Anaïs Conseil des résidents

Bewonersraad

Eventuele suggesties kunnen worden gedaan via de ‘Raad van de bewoners” die regelmatig, trimesterieel plaatsvindt. Opmerkingen en suggesties van de bewoners worden democratische met de directie besproken.  Er is minimum steeds één lid van de directie aanwezig.

De bewonersraad verzekert u van de nodige inspraak in uw nieuwe leefgemeenschap.

Résidence Anaïs Animal de compagnie

Gezelschapsdieren

U kan uw gezelschapsdieren meebrengen naar de residentie onder voorbehoud van bepaalde voorwaarden