Presentatie

Seniorie Bizet is een zorgcentrum dat valide, mindervalide en invalide mensen verwelkomt met of zonder dementie. Ons woonzorgcentrum biedt een hotelservice , medische en paramedische omkadering  met dienst housekeeping, verpleegkundigen, bejaardenhelpsters met paramedische, medische en farmaceutisch verantwoordelijkheden.

Er is één eenheid met verhoogd toezicht voor dementerende residenten. Een snoeselruimte is tevens ter beschikking.

Een cafetaria met bar op de gelijksvloer is beschikbaar voor de bewoners en hun families. De tuin is toegankelijk voor iedereen . Activiteiten en entertainment worden georganiseerd  binnen de instelling. Ons centrum is een bruisende bron van sociaal leven. De filosofische, politieke, religieuze en culturele opvatting van elke bewoner zal worden gerespecteerd. De vrijheid van elke bewoner is primordiaal in onze visie.

Bewoners kunnen kiezen voor een verblijf in een- of tweepersoonskamer . Alle kamers zijn ingericht met een eigen badkamer. Er zijn speciale hoog-laagbaden op elke verdieping  voorhanden. De kamers zijn ruim en modern en voldoen aan de normen van veiligheid en comfort. Ze zijn uitgerust met verduisterende overgordijnen, telefoon-, tv-voorzieningen en een noodoproepsysteem met registratie. De bewoner kan zijn kamer naar hartelust decoreren.

Het WZC is gelegen vlakbij het commerciele centrum van Anderlecht-Bizet , dichtbij het

metrostation Bizet en Het Rad, vlot toegankelijk met de bus, doch in een rustige en groene omgeving,op een boogscheut van het Pajottenland tussen Halle en Sint-Pietersleeuw.

Het bevindt  zich op 700 m, van de IKEA Anderlecht thv van de afrit Anderlecht (n°16) en op 600m van het sportstadion RC Anderlecht. Op verzoek kan de parking door familieleden van bewoners ‘s avonds gebruik die wedstrijden bijwonen.

Séniorie Bizet Personnel Engage

Personeel

Een verpleegkundig team  en gekwalificeerde bejaardenverzorgenden houden toezicht op de verzorging en het welzijn van de bewoners, dag en nacht.’s nachts is er steeds minstens één gediplomeerde verpleegkundige aanwezig.

De fysiotherapische discipline, ergotherapie en animatie zorgen voor het welzijn en mobiliteit van elke bewoner.De coordinerende arts orkestreert samen met de directie het geheel.

Onze RVTdienst  is heeft een professioneel samenwerkingsovereenkomst met de palliatieve zorg groep van de Edith Cavell Ziekenhuis te Ukkel. Elke bewoner heeft de vrije keuze van arts.

Séniorie Bizet Proximité

Nabijheid en toegankelijkheid

Seniorie Bizet is bereikbaar met het openbaar vervoer, zowel met de tram als bus . ( Plaats Bizet en metro Bizet). Een parking is toegankelijk langs de Veniselozestraat en is ter beschikking voor de bewoners en bezoek.

Séniorie Bizet From Age to Art

From Age to Art

De kunst om oud te worden en  verblijven in een “kunstige“, orginele omgeving  is in Anais slechts een dunne lijn. Verschillend van andere WZC’s is dat het WZC  gedecoreerd is met levendige, kleurrijke creaties gemaakt door de bewoners zelf. Ze leren met de therapeuten hun verborgen talenten ontdekken in het creeren van objecten die tot kunst worden verheven. Die worden geexposeerd ter plaatse en de bewoners kunnen trots hun tentoongestelde werken laten zien aan bezoekers en hun families.

Rusthuis Brussel
Rusthuis Brussel
Rusthuis Brussel