Dienstverlening

Séniorie Bizet Personnel

Personeel

Een verpleegkundig team  en gekwalificeerde bejaardenverzorgenden houden toezicht op de verzorging en het welzijn van de bewoners, dag en nacht.’s nachts is er steeds minstens één gediplomeerde verpleegkundige aanwezig.

De fysiotherapische discipline, ergotherapie en animatie zorgen voor het welzijn en mobiliteit van elke bewoner.De coordinerende arts orkestreert samen met de directie het geheel.

Onze RVTdienst  is heeft een professioneel samenwerkingsovereenkomst met de palliatieve zorg groep van de Edith Cavell Ziekenhuis te Ukkel. Elke bewoner heeft de vrije keuze van arts.

Séniorie Bizet Restauration

De maaltijden

De maaltijden worden bereid met zorg in eigen huis en geserveerd in het restaurant, gelegen op de begane grond of in de kamers ( hiervoor wordt geen supplement gevraagd).Er is een vervangingsgerecht voorzien elke dag en ‘ s avonds keuze uit een waaier van charcuterie. Specifieke bereidingswijzen wegens religieuze overtuigingen zijn eveneens geen probleem voor onze keuken.

s’ Avonds kan men extra boterhammen in een brooddoos meekrijgen naar de kamer met thermos warme drank daar het avondmaal wordt geserveerd rond 17.30 u.

’s Zondags zijn er ontbijt koeken in de ochtend en gebak in de namiddag.

Séniorie Bizet Conseil des résidents

Bewonersraad

Eventuele suggesties kunnen worden gedaan via de ‘Raad van de bewoners” die regelmatig, trimesterieel plaatsvindt. Opmerkingen en suggesties van de bewoners worden democratische met de directie besproken.  Er is minimum steeds één lid van de directie aanwezig.De bewonersraad verzekert u van de nodige inspraak in uw nieuwe leefgemeenschap.

Séniorie Bizet Activités

Activiteiten

Naast onze “kunstige” therapie zorgt de  fysiotherapie en ergotherapie voor het welzijn van elke bewoner. Ook zijn er dagelijkse spelnamiddagen  (bordspellen ), outdoor entertainment, film….

Het WZC is gelegen vlakbij het commerciele centrum van Anderlecht-Bizet , dichtbij het metrostation Bizet en Het Rad, waar u kleine detailhandelaars en een supermarkt ‘carrefourexpress ‘ kunt aantreffen.Eigenhandig boodschappen doen is hierdoor geen probleem . U kan ook de hulp vragen van de ergotherapeut.

De bewoners kunnen genieten van de tuin en een cafetaria met horecavoorziening ( oa speciale bieren op vat ) die beschikbaar  is om de bijzondere tijd met dierbaren door te brengen.een ontspanningsruimte

Op iedere verdieping is een ontspanning ruimte met gemeenschappelijk tv en bibliotheek . Op de 4e verdieping is er één rookruimte .

Séniorie Bizet Salon de coiffure

Kapsalon

Een team van professionele kappers komt twee keer per week langs of op verzoek van een bewoner. Bewoners kunnen dan genieten van een ontspannen moment in de kapsalon van de residentie.

Op andere dagen wordt de kappersruimte door de podologe gebruikt.

Séniorie Bizet Animaux de compagnie

Gezelschapsdieren

U kan uw gezelschapsdier meebrengen naar de residentie onder voorbehoud van bepaalde voorwaarden